• Főépület

  • Templom utca 3.

  • Templom utca 10.

  • Petőfi utca 3.

  • Petőfi utca 7.

  • Főbejárat

Copyright 2019 - Furtai Bessenyei György Általános Iskola

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Látogató!

 

nyitólap

Nagyon sok szeretettel köszöntjük a Furtai Bessenyei György Általános Iskola honlapján. Az élethosszig tanulás és a folytonos megújulás jegyében honlapunk is frissült, megújult. Reméljük, megtalál rajta minden fontos információt az iskolánkkal kapcsolatban. Néhány mondatot szeretnék az intézménnyel kapcsolatban megosztani Önökkel:

Intézményünket 2013-tól nevezik Furtai Bessenyei György Általános Iskolának. Előtte az önkormányzati fenntartónál, mint Furtai ÁMK működött. 2017. szeptember 1-től csak Furtán működik iskola, de előtte az intézményhez tartozott Darvas és Bakonszeg település is. Sajnos ezeken a településeken már nincs oktatás a gyerekek a környékbeli iskolákban tanulnak, szerencsére nálunk is.

Furta község területén több épületben( telephelyen) folyik az oktatás. A Petőfi u. 7 szám alatt 4 tantermes új részben tanulnak a felsősök. A Petőfi u. 3 szám alatt az első osztály és a számítástechnika szaktanterem található. A Templom utcán a 3 szám alatti épületben a másodikosok tanulnak, illetve a 10 szám alatt a harmadik és a negyedik osztály. A tornatermünk a Kossuth u. 5 szám alatt működik.

Bár az iskola telephelyei szétszórtak az oktató-nevelő munka teljesen egységes. Román nemzetiségi nyelvoktató intézmény vagyunk, de német és angol nyelvet is tanulnak a gyerekek. Én és a kollégáim igyekszünk mindent megadni a tanulóinknak mind szakmailag, mind egyéb területeken is. Nagyon sok szabadidős programot szervezünk számukra, amelyből mindig tanulhatnak is, ezeket az eseményeket a facebookon is megosztjuk Önökkel.

Igyekszünk használható tudást adni, ebben segít bennünket, hogy szinte minden tanteremben aktív tábla van, amelyeket használunk is. Igyekszünk a korszerű eszközökkel a korszerű pedagógiát használni, az alábbi idézet szerint, amely ugyan nagyon régi, de nagyon igaz.

„ Mondd el és elfelejtem!

Mutasd meg és megjegyzem!

Engedd, hogy csináljam és megértem!

(Kung Fu-Ce)

Bihari Csaba, intézményvezető

 

 

Régi honlapunkat már nem frissítjük, de tartalma továbbra is elérhető. A régi honlapunk eléréséért kattintson ide.